Rune Tonsgaard Sørensen

www.danishquartet.com

 

Rune Tonsgaard Sørensen blev født i 1983 og har spillet violin siden han var 5 år, hvor han startede på Suzuki-instituttet. Siden har han modtaget undervisning på MGK Sjælland, studeret hos bl. a. Alexander Zapolski, Ulf Wallin på Edsberg Musikinstitut, Mihaela Martin på Hochschule der Künste i Köln samt Professor Serguei Azizian.

I maj 2002 vandt Rune Tonsgaard Sørensen Jacob Gades violinkonkurrence og i juni 2008 var Rune som eneste dansker semifinalist samt modtager af Specialprisen for bedste fortolkning af de danske værker ved Den 8. Internationale Carl Nielsen Violin-konkurrence i Odense. Rune har været solist med flere danske orkestre deriblandt Aarhus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkster, DKDM’s symfoniorkester m.fl.

Som aktiv folkemusiker har Rune i en årrække spillet med den danske gruppe Zar og optrådt på festivaler i såvel Danmark som udlandet. Udgør sammen med de to fremtrædende folkemusikere Nikolaj Busk og Ale Carr trioen Dreamers Circus.

Rune Tonsgaard Sørensen er violinist i Den Danske Strygekvartet med hvem han har vundet 1. pris i flere nationale og internationale konkurrencer – senest London International String Quartet Competition I 2009. Den Danske Strygekvartet har spillet koncerter i det meste af Europa, USA og Canada, og kvartetten har som DR-kunstnere i 2006 været solister med Radiosymfoniorkesteret og Radiounderholdningsorkesteret.

http://www.dreamerscircus.com/

 

Kronprinsparrets Priser | Bikubenfonden

https://www.bikubenfonden.dk/kronprinsparrets-priser

Violinisten Rune Tonsgaard Sørensen og sangerinden Karen Marie Ørsted, bedre kendt under kunstnernavnet MØ, modtog Kronprinsparrets Stjernedryspriser og 50.000 kr. hver. Operahuset i Sydney dannede i 2013 rammen omKronprinsparrets Priser som et led i den dansk-australske fejring af operahusets 40-års jubilæum.