Om MGK

COLOURBOX1655329

 

MGK Sjælland er et 3-årigt overbygningskursus, som henvender sig til unge mellem 14 og 25 år. 

MGK Sjælland har sit hovedsæde på Køge Musikskole, har partnerskab med musikskolerne i Holbæk, Næstved, Roskilde, Rønne og Vordingborg, og har derudover undervisningsaktiviteter på gymnasier og i ungdoms og skatermiljøer rundt i hele Region Sjælland og Bornholm.

 

MGK Sjælland afholder hver sommer i juni festivalen "Afsæt" som i 5 dage præsenterer musik med nuværende og tidligere elever på Tapperiet i Køge.


Formålet med MGK er at uddanne musikudøvere, som kan stimulere det lokale musikliv, og at kvalificere elever til optagelse på en videregående musikuddannelse.
 
MGK forbereder dig på optagelsesprøven til musikkonservatorierne og giver dig mulighed for at udvikle dine musikalske evner gennem et intensivt musikalsk undervisningsforløb
 
Du kan på MGK Sjælland vælge mellem følgende linjer:
Klassisk
Rytmisk
Musik Produktion
Tonemester

Der er 100 elevpladser på MGK Sjælland og årligt optages ca. 35 nye elever.

I løbet af det 3-årige kursus modtager eleverne mellem 900 og 1200 lektioner. Eleverne kan have op til 10 timer ugentlig undervisning og der afholdes kursusweekender, turneer, studieindspilninger og kurser i sangskrivning, performance og videoproduktion.


Ved skemalægningen tager MGK Sjælland hensyn til anden skolegang i eksempelvis folkeskole, på gymnasium, andre kurser eller universitet.

Undervisningen er gratis og der er mødepligt til alle MGK Sjællands aktiviteter og undervisning.