Maria Højgaard Jensen

Maria Jensen – som er det navn, der gemmer sig bag artisten, produceren, sangeren og sangskriveren DRA-MAMA – er en pop/ electronic musiker født i året 1999.

På trods af hendes unge alder, tog hun tidligt sine første skridt som selvstændig iværksætter for selvskrevet musik og komposition.

DRA-MAMA aka. Maria Jensen beskriver sin musik, stemme og inspirationskilde som sin ”…bedste ven fra barnsben. Det er bare noget, der altid har været der for mig, når jeg havde allermest brug for det. Det er den ting i livet, jeg ikke kan lade være med at gøre…”.

 Billedet indeholder sandsynligvis: Maria Apolonia H. Jensen, sidder, sko og indendørs

Da hun som syvårig besluttede sig for at starte til sangundervisning, begyndte den sensitive og kreative side at folde sig ud hos den unge sanger.

Efter de første sange kom til verden kort tid efter, blev det originale musik opført på de små scener med succes, der gav sangskriveren mere blod på tanden.

 

I start 2014 begyndte rock genren at interessere den ellers opdraget klassisk- og jazzede sangerinde, og en hel ny verden åbnede sig, da hun også begyndte at udfordre stemmen ved at synge fuldregister i de høje toner – ”Jeg kunne ikke koble min stemme til min teknik når jeg nåede helt derop! Den blev rå, sexet, krydret og sprød, men det gjorde ondt bagefter, og jeg mistede min stemme fuldstændig i to måneder efter et års tilvænning af den forkerte – men nye måde – at synge på, hvorefter jeg måtte lære mig selv at synge rigtigt igen.”

I årene op til det elektroniske univers begyndte at liste sig ind ad bagdøren, prøvede hun gang på gang at få sit rock/pop band på benene, men dette svigtede hver gang.

Da hun efter halvanden måneds oplevelse af gymnasiet droppede ud, måtte hun indrømme overfor sig selv, at det ikke var den vej, der skulle til for at blive fuldtidsmusiker. Det krævede hårdere arbejde, ingen plan B og kunstnerisk frihed – hvilket på alle måder brød normen for datteren i en umusikalsk familie.

Det var dog ikke uden grund, at det korte ophold på gymnasiet skulle opleves. Maria blev hurtigt hevet med til en tilfældig Open Mic., hvor hun nervøst og usikkert spurgte om hun måtte spille noget to originale sange på den åbne scene – hvilket førte til hendes nuværende netværk og musiker liv, der gentagne gange blev skubbet i den rigtige retning af værterne Benjamin Aggerbæk og Jens Jepsen.

 

En ny start begyndte på en produktionsskole i et upoleret, empatisk miljø og i den første leje lejlighed i året 2015 i København, hvor der blev mulighed for stilhed, sangskrivning klokken tre om natten, og selvstændighed og accept fra sig selv i det liv Maria Jensen havde behov for at leve som musiker.

På trods af modgang i en hård branche, hvor den unge sangerinde har startet og bygget alt op fra bunden i sin egen karriere, bliver hendes musik nu spillet i kortfilm, som hovednavn på spillesteder og har nu sine første to selvproducerede singler ude på de små streamingtjenester –

“HUMAN POWER” & “(I AM A) DRA-MAMA”