Nyheder

24. januar 2023

Ny kompositionsmusik skrevet af unge til unge

I forbindelse med Kyndelmisse vil helt ny musik se dagens lys for første gang.
 Det sker fredag d. 3. februar ved en koncert på Teaterbygningen kl. 16.30, hvor ensembler fra MGK Sjællands klassiske linje uropfører spændende værker af Martha Cæcilie Bach Gislinge og Jonas Færgeman, der begge er kompositionselever på MGK Sjælland.

I løbet af deres tid på MGK stifter de unge musikere bekendtskab med den klassiske musiks mangfoldighed og udvikling - fra den helt tidlige musik til vor tids nyeste værker – og Kyndelmisse-koncerten vil således byde på både ny og ældre musik. 

De to unge komponister har hentet inspiration fra bl.a. et maleri af Tini Leonhart og menneskets søvncyklus, og de knytter følgende ord til deres værker:
 

Jonas Færgeman:
"Trio bestående af blokfløjte og to guitarer baseret på et maleri af Tini Leonhart. Maleriet er et naturlandskab, men forskruet; der er flere perspektiver man kan vælge at beskue maleriet fra, og afhængigt heraf ændres naturlandskabet. Trods perspektivforvirring er der altid en gennemgående tematik af natur og landskabsudvikling. Musikalsk bliver dette illustreret ved en lettere foranderlig, men gennemgående, tematik i guitarerne. Fløjten bidrager som det perspektivændrende, som harmonisk retekstualiserer det musikalsk landskab." 
 

Martha Cæcilie Bach Gislinge:
“Mit stykke “Helena” er et uddrag fra en samling, jeg arbejder på, der fokuserer på menneskets søvncyklus og drømmefase. Stykket er en kompleks samling af tankegang, der påvirker hinanden. Som et spind der krydser forskellige tankestrømme og fletter sammen.” 

 

Koncerten, som er gratis at overvære, er arrangeret i et samarbejde mellem Køge Klassisk, MGK Sjælland og Teaterbygningen. Vel mødt til en spændende oplevelse!

SE ALLE NYHEDER >